Ely's Kitchen

Chocolate and other remedies

Fritters with raisins – Frittelle con l’uvetta

One of my favourite foods for Carnival are fritters. February is not February if you do not eat at least once some sort of fritters. You can find them around the shops, ready made with a great variety of fillings. From Nutella, to cream, to zabaione (a cream made with eggs, sugar and liquor) etc. My personal favourite though is simply fritters with rasins and some icing sugar sprinkled on the top… when you eat them still warm they are a fairytale! Best of all, they are very easy to make… so here you go!

Una delle mie ricette preferite per Carnevale, sono le frittelle. Febbraio non è Febbraio senza aver mangiato almeno una volta un paio di frittelle. In giro si trovano molto facilmente con vari ripieni. Dalla Nutella, alla crema, allo zabaione e via dicendo. Le mie preferite però, sono quelle semplici all’uvetta con un pò di zucchero a velo sopra… mangiate ancora calde sono una favola! E la cosa migliore è che sono semplicissime da fare… quindi ecco qui!

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INGREDIENTS/INGREDIENTI

300g Ricotta cheese – Ricotta

200g Flour – Farina

3 eggs – uova

4tbsp sugar – zucchero

lemon peel or rhum – scorza di limone o rum

16g baking powder – 16g di lievito

raisins – uvetta

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Mix all the ingredients together in a bowl until you obtain quite a sticky but homogeneous dough. Then using a spoon which you place before-hand in a glass of hot water, pick up a small amount of dough and place it in a pan where you have pre-heated some frying oil. Leave in the oil until the fritters become golden-brown. Take them out and enjoy warm!

Mescolate tutti gli ingredienti in un recipiente fino ad ottenere un impasto un po colloso ma omogeneo. Dopo utilizzando un cucchiaio che bagnerete dentro un bicchiere con l’acqua calda, tirate su un po di pastella e mettetela nel olio bollente che avrete fatto riscaldare precedentemente. Lasciate friggere per un po, fino a quando le frittelle non saranno di un colore marroncino/dorato. Tiratele fuori e gustatele ancora calde!

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4 comments on “Fritters with raisins – Frittelle con l’uvetta

  1. natadolce
    March 2, 2015

    semplicemente deliziose!!!

  2. lapetitepaniere
    March 3, 2015

    They look so tasty and tempting🙂

  3. wendy@chezchloe
    March 4, 2015

    Also a good use of ricotta!

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This entry was posted on March 2, 2015 by in dessert, Food, Italian, Recipes, Ricette, Sweet and tagged , , , , .

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