Ely's Kitchen

Chocolate and other remedies

Berries Gnocchi – Gnocchi ai frutti di bosco – Gnocchi a los frutos del bosque

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It’s pouring rain here. They say summer is over and Monday is the first day of my new job! So it’s the perfect occasion for one of my favourite recipes, perfect for this rainy weather! This recipe has been passed on from generation to generation in our family. It is believed to originally come from the austro-hungaric region, in Italy you can find these in Trieste and the Tirol region as well. Usually we make them with blueberries but I used mixed berries aswell. You can also try them with cherries, apricots… anything which suits your fancy really. It’s a sweet dish served alone with a nice glass of red wine😉

E ‘una pioggia battente qui. Dicono che l’estate è finita e Lunedi è il primo giorno del mio nuovo lavoro! Quindi è l’occasione perfetta per una delle mie ricette preferite, perfetta per questo tempo piovoso! Questa ricetta è stata tramandata di generazione in generazione nella nostra famiglia. Si pensa origini dalla regione austro-ungarica; in Italia si può trovare questo piatto dalle parti di Trieste e nella regione del Tirolo. Di solito li facciamo con i mirtilli, ma questa volta ho provato anche con i frutti di bosco. Si possono utilizzare anche ciliegie, albicocche, prugne … qualunque cosa vi ispiri. E ‘un piatto dolce che si serve da solo con un bel bicchiere di vino rosso😉

Es la lluvia que cae aquí. Dicen que el verano ha terminado y el lunes es mi primer día de mi nuevo trabajo! Así que es la ocasión perfecta para una de mis recetas favoritas, ideal para este tiempo de lluvia! Esta receta ha sido transmitida de generación en generación en nuestra familia. Se cree que proviene originalmente de la región austro-hungarica, en Italia se puede encontrar estos en Trieste y la región del Tirol también. Por lo general, los hacemos con los arándanos, esta vez quise intentar hacerlos con una mezcla de bayas también. También se pueden hacer con cerezas, albaricoques … todo lo que os da gana. Es un plato dulce servido a solas con un buen vaso de vino tinto😉

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INGREDIENTS/INGREDIENTI/INGREDIENTES

Flour – Farina – Harina de trigo

1 egg – uovo – huevo

Potatoes – Patate – Patatas

Berries – frutti di bosco – frutos de bosque

Breadcrumbs – pangrattato – pan rallado

Butter – burro – mantequilla

Sugar – Zucchero – Azúcar

Cinnamon – Cannella – Canela

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Boil the potatoes, about one potato per person. Once they have softened, let them cool, peel them, and press them. Add the egg and the flour and mold until you obtain a non-sticky, homogeneous dough. On the side prepare the berries with some sugar.

Lessare le patate, circa una patata a persona. Una volta che si saranno ammorbidite, lasciatele raffreddare, sbucciatele e premetele. Aggiungere l’uovo e la farina e lavorare fino ad ottenere un impasto non appiccicoso ed omogeneo. In parte preparare i frutti di bosco con lo zucchero.

Hervir las patatas, mas o menos una patata por persona. Una vez que se han suavizado, dejarlas enfriar, pelarlas, y las aprietas. Añadir el huevo y la harina y mezclar con las manos hasta que se obtiene una masa no pegajosa y homogénea. En el lado preparar las bayas con un poco de azúcar.

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Once you have prepared the gnocchi dough, cut a little piece and shape into a spoon shape, fill it with a few berries and wrap it up into a small ball. Boil some water and once it’s boiling add the gnocchi and let them cook for a few minutes. You will know they are ready once they pop up.

Dopo aver preparato la pasta dei gnocchi, tagliare un piccolo pezzo e lavorarlo in una forma di cucchiaio, riempire con alcune bacche e avvolgetelo formando una piccola sfera. Far bollire un pò d’acqua e una volta che bolle aggiungere gli gnocchi e farli cuocere per qualche minuto. Saprete che sono pronti, una volta che galleggiano.

Una vez que haya preparado la pasta ñoquis, cortar un trozo y ponerlo en forma de cuchara, se llena con algunas bayas y se envuelve en una bola pequeña. Hervir un poco de agua y una vez que esté hirviendo añadir los ñoquis y dejar cocer durante unos minutos. Sabrás que está listo una vez que aparezcan.

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On the side fry some butter with some breadcrumbs until you obtain a golden crusty mixture which you will use to serve the gnocchi. Once ready serve with some sugar and cinnamon as well!

Sul lato soffriggere il burro con il pane grattugiato fino ad ottenere un impasto croccante che verrà utilizzato per servire gli gnocchi. Una volta pronto servire con un po ‘di zucchero e cannella!

En el lado freír un poco de mantequilla con algunas migas de pan hasta obtener una mezcla crujiente dorada que va a utilizar para servir a los ñoquis. Una vez listo servir con un poco de azúcar y canela!

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7 comments on “Berries Gnocchi – Gnocchi ai frutti di bosco – Gnocchi a los frutos del bosque

  1. Monique
    August 24, 2013

    My goodness..sounds divine..
    Good luck tomorrow and ENJOY.

  2. Marina'sKitchen
    August 24, 2013

    Love gnocchi! I make mine with baked potatoes instead of cooked in water. That makes the dough fluffier and there is not so much moisture coming from the potatoes when cooked in water.

  3. genevieveyam
    August 25, 2013

    Good luck tomorrow! I have never heard of berry gnocchi, but it sounds delicious and I can’t wait to try it for myself!

  4. Giulia Porro
    August 25, 2013

    mai sentiti ma mmmm devono essere goduriosi! will make a note to try them🙂 new job? yay! what is it? baci

  5. Marie-whenspoonmeetspot
    August 25, 2013

    Looks delicious!! Do you eat them hot or cold? Good Luck tomorrow!!

  6. Elisabeth Antoine Crawford
    August 29, 2013

    This reminds me so much of the gnocchi I ate in Friuli-Venezia Giulia, where they are frequently stuffed with plums. I’ve also seen them stuffed with apricots, cherries, or apples and raisins, but never with berries. They look delicious! My own recipe for gnocchi di susine is in my cookbook “Flavors of Friuli: A Culinary Journey through Northeastern Italy (http://flavors-of-friuli.com/). Or you may visit my blog: http://flavorsoffriuli-blog.com/.

    • elyann14
      September 22, 2013

      Ah, how wonderful! I was born in Trieste (in Friluli Veneza Giulia) and the recipe has been passed on from generation to generation in my my family🙂 I think using susine is the most common, my personal favourites are blackberries though. Thank you for stopping by🙂

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This entry was posted on August 24, 2013 by in Food, Italian, Ricette, Sweet and tagged , , , , , .

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