Ely's Kitchen

Chocolate and other remedies

Panna cotta & Blackberries gelée – Panna cotta & gelée di More – Panna cotta & gelée de Zarzamoras

SONY DSC

 

INGREDIENTS/INGREDIENTI/INGREDIENTES

250ml Fresh cream – panna fresca – nata liquida

125 ml Milk – Latte – Leche

50g Icing sugar – zucchero a velo – azúcar glasé

4g of gelatine leaves – fogli di gelatina – “hojas” de gelatina

Vanilla extract – vanillina – esencia de vainilla

Gelatine

125g of Blackberries – More – Zarzamoras

4g of gelatine leaves – fogli di gelatina – “hojas” de gelatina

2tbs sugar – zucchero – azúcar

SONY DSC SONY DSC

 

Mix the cream, the milk and the sugar on medium/low fire. Bring to the boil for about 5′ mins, then let it cool for a few mins away from the fire. In the meantime soften the gelatine leaves in a little cold water, then added to the mixture and place it back on the fire (medium/low heat) for another 2 mins, always stirring. Finally divide the mixture into 4 glasses and let it cool in the fridge for 3 hours (or to speed up the process in the freezer for 20-30 mins).

Mescolare la panna, il latte e lo zucchero su medio/basso fuoco. Portare ad ebollizione per circa 5 ‘minuti, poi lasciate raffreddare per un paio di minuti. Nel frattempo ammorbidite i fogli di gelatina in poca acqua fredda, poi aggiungeteli al composto e rimettetelo sul fuoco (medio/basso) per altri 2 minuti, sempre mescolando. Infine, dividete il composto in 4 bicchieri e lasciate raffreddare in frigo per 3 ore (o per accelerare il processo in freezer per 20-30 minuti).

Mezclar la nata, la leche y el azúcar sobre fuego medio/bajo. Llevar a ebullición durante unos 5 ‘minutos, luego dejar que se enfríe unos minutos. Mientras tanto ablandar las hojas de gelatina en un poco de agua fría, y añadirlas a la mezcla colocando-la de nuevo en el fuego (fuego medio/bajo) durante otros 2 minutos, revolviendo siempre. Finalmente dividir la mezcla en 4 copas y dejar enfriar en la nevera durante 3 horas (o para acelerar el proceso en el congelador durante 20 – 30 minutos).

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 

SONY DSC SONY DSC

 

Whilst the panna cotta mixture is cooling, you can prepare the blackberry gelatine. I used 125g of fruit for 4 portions. Smash the fruits into mash and add 1 or 2 glasses of water and 2tbs of sugar. Mix it all together, filter it and place it on the fire, melt 2 gelatine leaves and add them to the mixture. Stir on the heat until boiling and the let it boil for about 3 mins. Take away from the fire and add it to the panna cotta (making sure it has solidified enough!). Place back in the fridge (or freezer, depending on how much time you have) and once it has all settled, enjoy!

Mentre la miscela di panna cotta si raffredda, si può preparare la gelatina di more. Io ho utilizzato 125g di frutta per 4 porzioni. Frullate i frutti in purea e aggiungete 1 o 2 bicchieri di acqua e 2 cucchiai di zucchero. Mescolare il tutto, filtrare e mettere sul fuoco. A parte sciogliere 2 fogli di gelatina e aggiungerli al composto. Mescolare su fuoco lento fino ad ebollizione. Fate bollire per circa 3 minuti. Togliete dal fuoco e aggiungete la gelatina sulla panna cotta (facendo attenzione che si sia solidificata abbastanza!). Inserite di nuovo in frigo (o congelatore, a seconda di quanto tempo si ha) e una volta che è tutto ben assestato,degustate!

Mientras que la mezcla de panna cotta está enfriandose, puede preparar la gelatina de zarzamoras. Yo utilizé ​​125g de fruta para 4 porciones. Aplastar los frutos en puré y agregar 1 o 2 vasos de agua y 2 cucharas de azúcar. Mezclar todo, filtrar y colocar sobre el fuego, a parte derretir 2 hojas de gelatina y añadirlas a la mezcla. Revolver en el calor hasta que hierva y dejamos hervir durante unos 3 minutos. Quitar del fuego y añadir a la panna cotta (asegurándose de que se ha solidificado suficiente!). Colocar en la nevera (o congelador, según la cantidad de tiempo que tiene) y una vez que todo se ha asentado, disfrutar!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

5 comments on “Panna cotta & Blackberries gelée – Panna cotta & gelée di More – Panna cotta & gelée de Zarzamoras

  1. chagrinnamontoast
    June 27, 2013

    I love this. When I was little, my mother used to make panna cotta with a compote of figs stewed in port. I’ll make this and think fondly of hers.

    • elyann14
      June 27, 2013

      🙂 The fondest memories I have of food are of dishes made by my mother or my grandmother. Nothing can beat a dish made with love.

  2. Marie-whenspoonmeetspot
    June 27, 2013

    Beautiful! I will definitely try this!

  3. Pingback: How To Make Panna Cotta | Gracie's Ravioli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2,523 other followers

%d bloggers like this: