Ely's Kitchen

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Home-made Tortellini – Tortellini fatti in casa – Tortellini hechos en casa

After a lovely weekend away with my boyfriend by the seaside in Trieste, I’m back with a new recipe for you today: Tortellini with ricotta cheese and spinach. I love to have them with a butter and sage sauce which makes for a very delicate dish.

Dopo un bellissimo weekend con il mio ragazzo in riva al mare, esattamente nel golfo di Trieste, eccomi di ritorno con una nuova ricetta: Tortellini di ricotta e spinaci. A me piace moltissimo degustarli con burro e salvia, che rende il piatto molto delicato e gustoso.

Después de un buen fin de semana con mi novio por la orilla del mar en Trieste, estoy de vuelta con una nueva receta para el día de hoy: Tortellini con queso ricotta y espinacas. Me encanta tenerlos con una salsa de mantequilla y salvia que lo convierte en un plato muy delicado. SONY DSC

 

INGREDIENTS/INGREDIENTI/INGREDIENTES

Pasta

Flour – Farina – Harina de trigo

Water – Acqua – Agua

Olive oil – Olio di oliva – Aceite de oliva

A pinch of salt – pizzico di sale – pizca de sal

Filling

Ricotta cheese – ricotta – queso ricotta

Spinach – Spinaci – Espinacas

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To make the pasta follow the steps as in this post. Once you have made the thin pasta dough, cut it into squares.

Per fare la pasta seguire i passi come in questo post. Una volta che avete preparatola sfolgia di pasta sottile, tagliarla a quadrati.

Para hacer la pasta seguid los pasos que encontráis en este post. Una vez realizada la pasta fina, cortarla en cuadrados.

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To make the filling mix the ricotta cheese with the spinach, as far as quantity goes depends obviously on how much pasta you’re going to make. Go step by step by preparing first 250g of ricotta and then make more in case you need it. The spinach, I had some frozen ones I had to use up, so I boiled them, drained them from the excess water and mixed them together with the ricotta and a pinch of salt. Once your filling is ready, place little quantities on your pasta square to prepare it for folding.

Per preparare il riempimento mescolare la ricotta con gli spinaci, per quanto riguarda la quantità ovviamente dipende da quanta pasta si vuole fare. Preparare prima 250g di ricotta e poi farne di più in caso di necessità. Gli spinaci, ne avevo alcuni congelati che volevo finire, così li ho cotti, li ho sgocciolati e mescolati assieme con la ricotta e un pizzico di sale. Una volta che il ripieno è pronto, posizionate piccoli quantità sui quadrati di pasta pronti per essere avvolti.

Para hacer el relleno mezclar el queso ricotta con las espinacas, por las mesuras de los ingredientes obviamente depende de la cantidad de pasta que vais a hacer. Id paso a paso, preparando primero 250 g de ricotta y luego podéis hacer más en caso de que lo necesitéis. Yo tenía algunas espinacas heladas que querría usar, entonces las herví, las drené del exceso de agua y las mezclé con la ricotta y una pizca de sal. Una vez que el relleno esté listo, colocar pequeñas cantidades del relleno sobre los cuadrados de pasta para después plegar.

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To fold them, take the two corners and make a triangle, then fold the two corners around your fingers and oress them together and you will have your tortelino!

Per piegarli, prendere i due angoli del quadrato e fare un triangolo, poi piegare due angoli laterali attorno l’indice e premere le due punte una contro l’altra. Avrete cosi il vostro tortellino!

Para plegarlos, tomar las dos esquinas y hacer un triángulo, luego doblar las dos esquinas alrededor de vuestro dedo y presionar las dos esquinas juntos así tendréis vuestro tortellino!

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To cook them, boil some water with some salt, then add the tortellini and once they float after a minute or so they will be ready. I prepared a butter and sage sauce which is very simple, you just melt the butter with some sage and then pour it on top of the tortellini, it’s delicious!

Per cuocere, bollire dell’acqua con un po ‘di sale, quindi aggiungere i tortellini e una volta che galleggiano dopo un minuto piu’ o meno saranno pronti. Per degustarli ho preparato una salsa di burro e salvia, che è molto semplice, si fa sciolgiere il burro con un po ‘di salvia e poi si versasopra i tortellini, delizioso!

Para cocinar, hervir un poco de agua con un poco de sal, agregar los tortellini y una vez que floten después de un par de minutos estarán listos. Para degustarlos preparé una salsa de mantequilla y salvia, que es muy simple, derretir  la mantequilla con un poco de salvia y luego verter en la parte superior de los tortellini, es delicioso!

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9 comments on “Home-made Tortellini – Tortellini fatti in casa – Tortellini hechos en casa

  1. tinywhitecottage
    June 18, 2013

    Wow. So incredibly impressive. Love your work!🙂

  2. Marie-whenspoonmeetspot
    June 18, 2013

    Great post! Will definitely try this! how was the Trieste Seaside?😉

    • elyann14
      June 18, 2013

      Thank you!😀 Trieste was wonderful, the weather was lovely as well, we went hiking on Saturday with a fantastic view on the gulf and Sunday we spent the day on the beach, swimming and relaxing🙂 How was your weekend?

  3. Love it…I’m going to try this…looks so good!

  4. AnticsInCooking
    March 2, 2015

    Beautiful recipe and photos! You make it look so easy. I bet the tortellini tasted wonderful!

    • elyann14
      March 2, 2015

      Thank you very much Dave! =) They did taste very nice, I love them and the satisfaction is doubled when you make them yourself, which let me tell you is not as difficult as one might think😉

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