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Fresh Pasta – Pasta Fresca

So, as you read in my last post, I recently got back from a trip down South Italy. During this trip I received one wonderful present: a pasta machine (Atlas 150 Wellness – by Marcato)! Thus of course, as soon as I got back home I got down to business and made Tagliatelle, it’s a long type of pasta, like Spaghetti, except it’s thin and wide. I was very happy with my first attempt! One thing though, I can’t give you measurements, because you have to judge by the texture while you’re making the dough. I’ll explain it below, no worries😉

Eccomi qui, come avrete visto dal mio ultimo post sono tornata da poco da una piccola vacanza nel sud durante la quale mi è stata regalata una bellissima macchina per fare la pasta (Atlas 150 Wellness – Marcato)! Così, appena tornata, naturalmente mi sono messa al lavoro ed ho preparato le tagliatelle. Sono molto soddisfatta di come sono uscite con questo primo tentativo! Un unica cosa da sottolineare, non sono in grado di darvi misure esatte per gli ingredienti perchè man mano che si prepara l’impasto si va ad occhio. Ma non preoccupatevi, a seguire spiego tutto😉

Bueno, como pudisteis haber visto desde mi último post acabo de regresar de unas cortas vacaciones en el sur durante la cual recibí una hermosa máquina para hacer la masa (Atlas 150 Wellness – Marcato)! Así que cuando volví, por supuesto, me puse a trabajar y preparé tagliatelle, es la pasta larga y amplia. Estoy muy contenta con cómo salió este primer intento! Solo una cosa, no puedo daros las medidas exactas de los ingredientes, porque hay que  ir a la vista mientras se prepara la masa. Pero no os preocupéis, a bajo voy a explicarlo todo😉

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INGREDIENTS/INGREDIENTI/INGREDIENTES

Flour – Farina – Harina de trigo

Olive oil – Olio d’oliva – Aceite de oliva

Salt – Sale – Sal

Water – Acqua – Agua

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In a big bowl, pour just a little bit of oil (roughly 20-30gr) and a pinch of salt. Add the flour creating a little mountain. Fill up a cup with water and slowly pour it to the flour, then mix it all with your hands. You have to add step by step little water as you go on mixing the ingredients until you can form a non-sticky dough.

In una ciotola grande, versare un po’ d’olio (circa 20-30gr) e un pizzico di sale. Aggiungere la farina formando una specie di montagna. Riempire una tazza con acqua e versare lentamente nella farina, quindi mescolare il tutto con le mani. L’acqua va aggiunta piano piano man mano che si va a mescolare gli ingredienti fino a quando si forma un impasto ben amalgamato e non appiccicoso.

En un tazón grande, verter un poco de aceite (aproximadamente 20-30gr) y una pizca de sal. Añadir la harina creando una pequeña montaña. Llenar un vaso con agua y verter lentamente a la harina, luego mezclar todo con las manos. Hay que agregar poco a poco el agua a medida que avanzáis en la mezcla de los ingredientes hasta que se forme una masa no pegajosa.

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Once your dough is prepared, if you have a pasta machine you stretch the dough into thin layers and then pass it through the “tagliatelle” maker. If you don’t have this, do not despair! With your ball of dough, stretch it with a rolling pin until it’s as thin as you see it in the pictures above. Then take one extremity and roll it over creating once again a sausage shape. At this point, to make your tagliatelle, cut little disks of roughly 2cm and you will have your tagliatelle ready! It’s very important to always sprinkle your dough with some flour, also when you’ve made the pasta, to avoid it sticking everywhere.

Una volta che la vostra pasta è pronta, se si dispone di una macchina per la pasta si allunga la pasta in strati sottili e quindi si fa passare attraverso la parte per fare le tagliatelle. Se non disponete di questo stupendo macchinario, non disperate! Prendete l’impasto e stendetelo con un mattarello fino a quando sarà sottile come lo vedete nelle immagini qui sopra. Poi prendete una estremità e arrotolate la pasta su se stessa formando una specie di salsiccia. A questo punto, per creare le vostre tagliatelle, tagliate piccoli dischi di circa 2 centimetri ed eccole qui! E’ molto importante cospargere sempre ‘impasto con un po di farina, anche quando avrete fatto la pasta, per evitare che si attacchi ovunque.

Una vez que la masa está preparada, si tenéis una máquina de pasta se estira la masa en capas delgadas y luego se pasa a través de la máquina para “tagliatelle”. Si no tenéis esta máquina, no hay que desesperar! Con la bola de masa, estirarla con un rodillo hasta que sea tan delgada como se ve en las fotos de arriba. Luego tomáis un extremo y envolver la pasta sobre si misma formando como una salchicha. Ahora, para hacer las tagliatelle, cortar pequeños discos de aproximadamente 2 cm y asi tendréis vuestras “tagliatelle” listas! Es muy importante rociar siempre la masa con un poco de harina, también cuando se ha preparado la pasta, para evitar que se pegue en todas partes.

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To cook it, being fresh pasta, it cooks very quickly, so boil some water with some salt, once it boils pour in the pasta and when it floats, leave for a minute or so and it should be ready. Serve as you like, I made it with a white shrimp condiment which was lovely🙂

Per cucinarla, essendo pasta fresca, cuoce molto rapidamente, quindi bollire dell’acqua con un po ‘di sale, una volta che bolle versare la pasta e appena galleggia, dopo più o meno un minuto dovrebbe essere pronta. Servire a piacere. Io l’ho preparata con un sugo bianco di gamberi che era delizioso🙂

Para cocinarla, siendo pasta fresca, se cocina muy rápidamente, así que, hay que hervir un poco de agua con un poco de sal, una vez que hierva verter la pasta y una vez que flota, dejar por un minuto, más o menos, y debería estar lista. Servir como queréis, yo hice un condimento blanco con camarón, que era precioso🙂

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7 comments on “Fresh Pasta – Pasta Fresca

  1. tinywhitecottage
    June 5, 2013

    Not only does this look fantastic with the shrimp, but your tutorial on how to make tagliatelle was excellent! You must be so happy about your new machine.

    • elyann14
      June 5, 2013

      Thank you! I really appreciate your comment🙂 you are right I’m over the moon with my new machine, I keep making pasta and making my whole family fat :p hehehe🙂

  2. cookiecuckoo
    June 7, 2013

    Very brave! I know it’s easy enough but I admire your effort and determination to make fresh noodles. They look beautiful!🙂

    • elyann14
      June 7, 2013

      Thank you for your lovely comment! Indeed it’s quite simple once you get a hand of it, at the beginning it’s fairly easy to go wrong though if you add too much or too little of something😉 But it’s definitely a lot easier then expected!

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