Ely's Kitchen

Chocolate and other remedies

Cupcakes and Sugar Paste – Cupcakes con Pasta di Zucchero

The other day I decided I wanted to make sugar paste from scratch. But I thought, being the first time, doing a whole cake would be too much, so what could I make with sugar paste in a smaller scale? Cupcakes of course! I am very happy with how they turned out both the cupcakes and the sugar paste and I’m definitely going to do more with it, it’s so much fun! Check it out:

L’altro giorno ho deciso di provare a fare mano la pasta di zucchero. Ma ho pensato che essendo la prima volta che tentavo, fare una torta intera di pasta di zucchero sarebbe stato un pò rischioso e cosa potevo fare allora di un pò più piccolo? I cupcakes naturalmente! Sono molto felice di come sono venuti, sia i cupcakes che la pasta di zucchero, farò decisamente altre creazioni, mi diverto troppo! Date un occhiata qui:

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INGREDIENTS/INGREDIENTI

Cupcakes (makes 12)

120g Flour – 120g Farina

120g Sugar – 120g Zucchero

120g Butter (at room temperature) – 120g Burro (a temperatura ambiente)

2 Eggs – 2 Uova

A pinch of salt – Un pizzico di sale

Vanilla extract – Vanillina

3 g Baking powder – 3 g Lievito

1 Lemon peel – 1 Scorza di limone

Sugar Paste

30ml of water – 30ml di acqua

4g of gelatine – 4g di gelatina

50g of honey – 50g di miele

450g of icing sugar – 450g di zucchero a velo

Food coloring – coloranti alimentari

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In a bowl mix the sugar and the butter (at room temperature) until you obtain a cream, then add the eggs one by one, the salt, the vanilla and the grated lemon peel. Keep mixing until it’s all blended. –  Next step add the flour and the baking powder gradually and keep mixing until the mix is smooth.

In una terrina mescolate lo zucchero ed il burro (a temperatura ambiente) fino ad ottenere un impasto cremoso, dopo aggiungete le uova una ad una, il sale, la vanillina e la buccia di limone grattuggiata. Continuate a mescolare fino a quando tutti gli ingredienti saranno amalgamati. Ora aggiungete gradualmente la farina ed il lievito e mescolate fino ad ottenere un impasto omogeneo.

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Divide the mixture into twelve paper cups without filling them to the top. Bake in the oven at 180°C for about 20 mins until the cupcakes turn golden. Once ready, let them cool and then decorate as you like. Below find the recipe to make sugar paste.

Dividete l’impasto in dodici parti ponendole in pirottini di carta. Riempite fino a poco più della metà. Cuocete in forno a 180°C per un 20 minuti c.a. fino a quando saranno leggermente dorati. Una volta cotti, sfornateli, lasciateli raffreddare e decorate a piacimento. Di seguito trovate come fare la pasta di zucchero!

SUGAR PASTE

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Let the gelatine soften in the water. Once softened, mix it in a saucepan with the honey until it’s all melted and blended. Pour the mixture into a bowl with the icing sugar. Mix it all together until it sticks to form a ball, use your hand as well to make it nice and smooth.

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Once it’s ready you can add food coloring to make it as you wish. Use gloves to avoid making your hand like a rainbow! And then the sugar paste is ready to be modelled. Here are a few I made, I will make another post with the others🙂

N.B. The paste can be kept outside the fridge for a few months, it’s important it’s kept in food sachets and inside an airtight container. To soften it for modelling, it’s enough to use a little water.

Una volta pronta potete aggiungere qualche goccia di colorante per farle a vostro piacimento. Utilizzate dei guanti per evitare di ritrovarvi con le mani come un arcobaleno! Dopodichè la pasta è pronta per essere modellata. Ecco qui alcuni esempi che ho fatto io, nel prossimo post, vi farò vedere gli altri🙂

N.B La pasta si può conservare fuori dal frigo anche per qualche mese, l’importante è chiuderla in un sacchetto alimentare ed un contenitore ermetico. Per ammorbidire l’impasto per la lavorazione, basta umidirla un pò.

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2 comments on “Cupcakes and Sugar Paste – Cupcakes con Pasta di Zucchero

  1. tinywhitecottage
    May 16, 2013

    Your cupcakes are so beautiful!

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